Turve

Turve on puutarhassa monikäyttöinen maa-aines, jota voidaan hyödyntää muun muassa kasvualustana sekä hiekkaisen maan parantamisessa. Sen lisäksi, että sekoitamme turvetta mullan joukkoon, myymme sitä myös erillisenä tuotteena. Turvetta on hyvä käyttää esimerkiksi havupuille tarkoitetun mullan seassa.

Turve verkkokaupasta

Katso noutohinnat tästä.

Toimituskulut kohteeseen lasketaan kassalla.

Maa-ainekset noudettuna tai toimitettuna suoraan kohteeseen

Myymme maa-aineksia monipuolisin toimitustavoin eri tarpeisiin. Kumppanimme Kuljetusliike Gunn toimittaa verkkokauppatilaukset kaikkialle Turun seudulla. Toimitamme myös kätevissä 750 litran suursäkeissä tai koura-autolla, joissa toimitus onnistuu nosturiauton avulla haastaviinkin paikkoihin.

Voit noutaa turpeen myös itse pihamyymälästämme Raision Isosuolta peräkärryllä. Meiltä on saatavilla myös vuokrattavia peräkärryjä. Noutotilauksen voit tehdä paikan päällä.

Mikäli tarpeenasi on suurempi määrä maa-aineksia, pyydä tarjous.

Katso noutohinnasto

 

Käyttökohteita turpeelle

Turvetta käytetään usein esimerkiksi havupuille tarkoitetun mullan seassa, koska se pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Turve on myös loistava kompostin seosaine, sillä se sitoo hajuja ja edistää prosessia. Sitä voidaan hyödyntää myös kasvien luontaisena lannoitteena.

Turve on eloperäinen maalaji, joka sitoo hyvin vettä ja ravinteita. Se syntyy kosteissa ja hapettomissa olosuhteissa, joissa kasvimateriaali hajoaa epätäydellisesti. Turpeeksi luokiteltavan maalajin tulee sisältää 75 prosenttia orgaanista ainesta.

Monikäyttöinen turve

  • Kasvualusta
  • Lannoite
  • Maanparannusaine
  • Kompostin seosaine